Centrul Don Bosco România
Sfintenie saleziana - Servi ai lui Dumnezeu

Sfinţenie saleziană - Servi ai lui Dumnezeu

 

 

Servi ai lui Dumnezeu

Începutul şi Concluzia Procesului

   

Attilio Giordani (Italia)

S-a născut la Milano pe 3 februarie 1913. Tatăl, Arturo, lucra la Căile Ferate, iar mama, Amalia, casnică, se îmbolnăvi grav după naşterea ultimului copil. Attilio era un băiat vioi şi vesel.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 21 noiembrie 1994
Concluzia Procesului: 25 ianuarie 1995

   

Augusto Hlond (Polonia)

S-a născut la Brzeckowice în Polonia pe 5 iulie 1881. La 12 ani, atras fiind de faima lui don Bosco, îl urmează în Italia pe fratele său mai mare, Ignazio
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 9 ianuarie 1992
Concluzia Procesului: 21 octombie 1996

   

Ignazio Stuchly (Republica Cehă)

S-a născut la Olomouc, în Austria, pe 14 decembrie 1869. Crescut într-un ambient familiar şi şcolar bogat în valori creştine, chiar şi în timpul persecuţiilor, simte după terminarea studiilor, o chemare specială din partea Domnului; este sfătuit să meargă la Torino la don Bosco.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 5 martie 1993
Concluzia Procesului: 20 ianuarie 2001

   

Antonio de Almeida Lustosa (Brazilia)

S-a născut pe 11 februarie 1886 într-o familie bogată din São João del Rei (Brazilia). De la părinţi a conservat spiritul de sacrificiu şi valoarea muncii.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 14 august 1993
Concluzia Procesului: 14 august 2001

   

Ottavio Ortiz (Peru)

S-a născut la Lima pe 19 aprilie 1879, fiind al optulea copil al lui Manuel şi Benigna Coya. În 1892 salezienii deschiseră prima şcoală profesională în Peru. Ottavio, care deja de un an frecventa Oratoriul, se înscrie ca lemnar.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului:
Concluzia Procesului: 3 octombrie 2003

   

Elia Comini

S-a născut pe 7 mai 1910 la Calvenzano, aproape de Bologna (Italia); părinţii lui erau Claudio şi Emma Limoni. Mons. Mellini îl stima mult pe Elia pentru credinţa sa, pentru bunătatea şi capacităţile sale intelectuale.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 3 decembrie 1995
Concluzia Procesului: 25 noiembrie 2001
   

Augusto Arribat

S-a născut pe 17 decembrie 1879 la Trédou, în apropiere de Aveyron, într-o familie săracă. Se înscrie la şcoala saleziană din Marsiglia şi carisma lui don Bosco îl impresionează atât de mult încât, va cere să intre în noviciat.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 19 martie 1995
Concluzia Procesului: 1 decembrie 2002
   

Carlo Crespi Croci

S-a născut la Legnano (Milano) pe 29 mai 1891. Părinţii lui au fost Daniele Crespi şi Luisa Croci. Carlo este al treilea din cei treisprezece fii ai familiei. După ce a frecventat şcoala locală, la doisprezece ani întâlneşte salezienii şi intră în internatul Sf. Ambroziu din Milano.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 8 februarie 1995
Concluzia Procesului: 22 aprilie 1996
   

Matilde Salem (Siria)

S-a născut la Aleppo pe 15 noiembrie 1904. Face studiile la şcoala surorilor armene, reuşind să acumuleze o bogată experienţă spirituală. Pe 15 august 1922, la vârsta de 18 ani, se căsătoreşte cu Georges Elias Salem, un om de afaceri foarte bogat.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 26 octombrie 1995
Concluzia Procesului: în curs

   

Francesco Convertini (India)

S-a născut la Marinelli aprope de Cisternino - Brindisi, pe 29 august 1898. Dat fiind faptul că familia era foarte săracă, a fost nevoit să muncească încă de mic. La 18 ani este chemat ca soldat în Primul Război Mondial.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 12 decembrie 1997
Concluzia Procesului: în curs

   

Jan Swierc si cei 8 însotitori (martiri polonezi din 1941-1942)

S-a născut la Królewska Huta (Polonia), pe 29 aprilie 1877; părinţii lui erau Matteo şi Francesca Rother. Auzind de calitatea şcolii saleziene din Valsalice (Torino) vine în Italia pentru a completa prima parte a studiilor.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 17 septembrie 2003
Concluzia Procesului: în curs

   
Franciszek Harazim
Franciszek Miska
Ignacy Antonowicz
Ignacy Dobiasz
Karol Golda
Kazimierz Wojciechowski
Ludwik Mroczek
Wlodzimierz Szembek
   

Carlo Della Torre (Thailanda)

Fiul lui Antonio şi a Filomenei, s-a născut pe 9 iulie 1900 la Cernusco, aproape de Milano. Era al patrulea din cei şapte fraţi. În 1917 este chemat să-şi apere ţara. Se întoarce acasă cu bine, dar rămâne în scurt timp fără tată, motiv pentru care va devine responsabilul familiei până în 1923, când decide să intre în institutul salezian “Cardinal Cagliero” din Ivrea.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 17 ianuarie 2003
Concluzia Procesului: în curs

   

Stefano Ferrando (India)

S-a născut la Rossiglione, aproape de Genova (Italia), pe 28 septembrie 1895. Părinţii lui se numeau Agostino şi Giuseppina Salvi. Încă de mic frecventează şcoala saleziană, mai întâi la Fossano şi apoi la Torino. Estefascinat de viaţa lui don Bosco.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 8 octombrie 2003
Concluzia Procesului: în curs

   

Jose Vandor

S-a născut la Dorog, în Ungaria, pe 29 octobrie 1909. Părinţii lui se numeau Sebastián Wech şi Maria Puchner. Când va deveni misionar în Cuba, îşi va schimba numele de familie, Wech, în Vandor, şi din acel moment va fi chemat de toţi padre Vandor.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 8 octombrie 2003
Concluzia Procesului: în curs
   

Stefano Sandor

S-a născut la Szolnok, în Ungaria, pe 26 noiembrie 1914, fiind primul dintre cei trei fraţi. Tatăl, Stefano Fekete, era muncitor la căile ferate, iar mama, Maria, era casnică. Învaţă în propriul oraş şi obţine diploma de tehnic-metalurgist; fiind stimat de colegi, mereu vesel şi bine educat; era pentru ei un “leader”, precum don Bosco pentru tinerii din Chieri.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 24 mai 2006
Concluzia Procesului: în curs
   

Costantino Vendrame

S-a născut la San Martino di Colle Umberto, aproape de Treviso (Italia), pe 27 august 1893. Părinţii săi, Pietro şi Elena Fiori l-au învăţat să iubească munca şi sacrificiul, şi mai ales să-şi păstreze sufletul curat.
Citeşte mai departe...

Începutul Procesului: 19 august 2006
Concluzia Procesului: în curs

 

Andrej Majcen (1904-1999)

http://sdb.org/index.php?ids=12&sott=20&detsot=52&ty=2

Viața misionarului salezian Don Andrej Majcen poate fi împărțită în trei mari perioade, unde Dumnezeu conduce prin întorsături minunate, omenește vorbind - de neînțeles, dar care se arată mai apoi ca drumul cel bun. Don Majcen le urmează și la sfârșit mulțumește lui Dumnezeu: “Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru că m-a chemat și pentru că mi-a dat curaj în a urma chemarea sa. Este semnificativă aventura vieții în care ne trimite Dumnezeu!”, spunea repetat.

Începutul Procesului: 24 septembrie 2010
Concluzia Procesului: în curs

 

Congregația Ficele Preasfintelor Inimi ale lui Isus și Mariei

S-a născut la Oicatà (Columbia) în 24 septembrie 1883, în 1897 transferându-se în lazaretul Agua de Dios cu familia sa după contagierea cu lepră a tatălui. Aici tânăra rămâne impresionată de carisma lui don Luigi Variara și se hotărăște să intre în Institutul surorilor pe care apostolul îl funda (este vorba de Institutul Ficele Preasfintelor Inimi ale lui Isus și Mariei fondat în 1905 de fericitul Luigi Variara, pentru bolnavii de lepră, unicul Institut care admite la viața consacrată persoane bolnave de lepră).

Începutul Procesului: 15 decembrie 2010
Concluzia Procesului: în curs

 

Oreste Marengo

http://sdb.org/index.php?ids=12&sott=20&detsot=51&ty=2

S-a născut la Diano d’Alba, orășel din Piemonte, în provincia Cuneo, Italia, în 29 august 1906. Timp de trei ani frecventează școala elementară ale Ficelor Mariei Ajutorul Creștinilor unde îi va crește iubirea față de don Bosco cultivată de părinții săi Lorenzo și Agostina Montaldo. Ei îl trimit să studieze la Valdocco unde are șansa să cunoască prima generație de salezieni: don Albera, don Francesia, și don Rinaldi.

Începutul Procesului: 9 iulie 2007

 

Titus Zeman

Istoria sa este un exemplu de fidelitate a cauzei lui Don Bosco, în particular prin zelul și iubirea pentru a salva vocația tinerilor salezieni în timpul regimului comunist.

Începutul Procesului:22 ianuarie 2010

(actualizare - octombrie 2007)

Nr vizitatori: 1058328
Harta Site Politică de confidențialitate