Centrul Don Bosco România

Gandul zilei

"A pacatui inseamna a prefera celor propuse de Dumnezeu ceea ce noi singuri ne propunem."

Sărbătoarea tinerilor la Centrul Don Bosco din Constanța

Sâmbătă, 30 martie, tinerii înscriși ca animatori la Vara Împreună, alături de colegi de-ai lor din diferite școli, au participat la Sărbătoarea tinerilor organizată de Oratoriul Don Bosco din Constanța.

Această experiență extraordinară a fost pregătită de viitorii animatori pentru colegii lor. Tinerii au participat la activități de teamworking, turnee de fotbal, baschet și volei, jocuri, momente formative și au avut ocazia de a socializa și a se împrieteni.

Tema sărbătorii tinerilor a fost: „Și tu poți, totul începe cu tine”, adică și tu poți să schimbi societatea în care trăiești. Tinerii au fost încurajați să se implice mai mult, să facă primul pas pentru a crea o diferență în lume, pentru a face lumea mai bună începând de acolo unde sunt.

Lansarea temei a fost realizată printr-un spectacol „Și tu poți” pregătit de tinerii oratoriului, după care au urmat „mărturiile” unor tineri din oratoriu care au explicat ce a însemnat pentru ei alegerea de a deveni animatori.

Redăm, în cele de urmează, câteva impresii ale tinerilor care au participat la eveniment:

„Și noi putem

O lume nouă să pictăm

Si noi putem

Să fim un stâlp al omeniri

Să fim un viitor al lumii

Destinul să ni-l modelăm

Și noi putem

Prin studiu și prin muncă grea

În întunericul cel sumbru

Sa găsim un echilibru

Ce ne va duce mai departe,

Hai sa ne scriem propria carte

Despre viitorul ce-l vom crea!!"


„Dragi Adulți

Lumea în care trăim să schimbă și valorile noastre la fel. Vrem să construim un viitor nou, diferit, care să ne deschidă oportunități, atât nouă, cât și viitoarelor generații.

Prin învățăturile voastre, ne-ați insuflat dorința pentru ceva mai bun. Raportându-ne la valorile societații în care traim ne-am dat seama că vrem să evoluăm. Acest lucru nu înseamnă neaparat că trebuie să ne părăsim țara. Unindu-ne forțele, dorim să schimbăm părerile celor din exterior, să scapăm de steriotipurele asociate Romaniei. Știm că o persoană nu poate realiza acest lucru singură, dar de la ea începe schimbarea, iar împreună putem face diferența, noi toți suntem schimbarea!!"


„Preastimabili adulți

Vă apreciem din suflet eforturile depuse pentru a ne asigura un viitor prosper și stabil. Știm că voi vreți să faceți lumea asta mai bună, dar și noi putem. De exemplu, bazându-ne pe educația primită și pe imaginația debordantă tipică tineretului, șansele de a dezvolta îndatorile deja existente și a le perfecționa țin doar de inițiativa și puterea interioară. Dacă ne-ați oferi măcar o șansă să demostrăm că suntem perfect capabili de a schimba soarta lumii prin proprile noastre alegeri, vom reuși să facem ce ați făcut și voi, să facem o schimbare urmând-ne propriul drum."

sarbătoarea tinerilor 1 sarbătoarea tinerilor 2 sarbătoarea tinerilor 3 sarbătoarea tinerilor 4 sarbătoarea tinerilor 5 sarbătoarea tinerilor 6 sarbătoarea tinerilor 7 sarbătoarea tinerilor 8

Creat de: editor

Nr vizitatori: 850453
Harta Site Politică de confidențialitate